De Lepelaar

De Lepelaar is een biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf. Rond de schuur ligt de huiskavel van 14 ha mooie tuinbouwgrond waar met name de fijnere groentegewassen worden geteeld, zoals snijbiet, stengeluien, boswortelen, peterselie en bosbieten.

In totaal beschikt Tuinbouwbedrijf De Lepelaar van de familie Schrijver over 70 ha verspreid over Warmenhuizen, Sint-Maartensvlotbrug, Oudkarspel, en Eenigenburg. 14 ha hiervan is tuinbouwgrond en bestaat uit groentegewassen, zoals snijbiet, stengeluien, boswortelen, peterselie en bosbieten.

Ook de vergeten groenten worden bij De Lepelaar opnieuw ontdekt. Denk aan aardbei-spinazie, hertshoornweegbree, warmoes, en slobberkool. Voor een goede vruchtwisseling wordt er jaarlijks 10 ha grasklaver en graan verbouwd.  Verder is er bij de schuur een prachtige bloemen- en dahliatuin. 

De winkel van De Lepelaar bestaat bijna net zolang als het bedrijf. Eerst verkochten ze alleen groenten, brood en zuivel, maar later werd dit aangevuld met fruit, conserven en door een vriendin gedroogde kruiden.


Bezoek de website