Zonneliefde (voorheen BuitenBant)

Zonneliefde (voorheen BuitenBant) is een biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf van Tineke Alberts, gevestigd aan de Noorderringweg 8-1 te Bant. Deze locatie is de spil van de Zaderij: hier is de zaadverwerkingslijn gevestigd. Het bedrijf ligt in de Noordoostpolder, in de voormalige Zuiderzee. De bodem is zeeklei, tussen 10 en 20% afslibbaar. Het bedrijf heeft 11,75 ha grond, is sinds 2007 biologisch en sinds 2010 biologisch dynamisch gecertificeerd.

Tineke heeft nu al 25 jaar een aantal bonen in stand gehouden die ze van haar oma heeft gekregen: de peul Westrupper Grijze en tuinboon Witkiem, deze zijn verkrijgbaar in de webshop.

Verder is ze een nieuw spinazieras aan het ontwikkelen; ze noemt dit ontedelen. Van 5 oude rassen uit de genenbank worden landkruisingen gemaakt die vervolgens worden geselecteerd op gezondheid, smaak en resistenties.

Zonneliefde is een leerbedrijf voor studenten, natuurlijk leren, groei, eigenaarschap en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke pijlers. Er wordt gewerkt vanuit de waarden: professionaliteit, helderheid, liefde en plezier.

Bezoek de website